Kezd kitisztulni a kép.

2009.02.04. 17:31

Sziasztok!

 

Mint mondtam, a laboratórium nem volt rosz választás. Kiderült, hogy az én szempontomból a lehető legjobb helyre kerültem.

Egy fogtechnikai labor elég bonyolult a maga módján és egyben érdekes is... Amikor először beléptem a risoriusom a fülemig a mandibulám a bokámig ért. Mindenfelé érdekes kütyük és gipsz. A levegőben fura illat terjedt. Nem tudnám megmondani, talán a kávé és a fogsorfolyadék keveréke lehetett!!! Nagyon fura volt. Egyébként a fogsor folyadék már nem olyan szúrós szagú mint először de nem kellemes.

A belső helyiség nyujtotta a legtöbb érdekességet amit a tulzsúfoltság és a fém illata jellemezhetne. Minden oldalról asztalok és székek, tele csipeszekkel, mikromotorokkal, bunsen égőkkel. Persze a fémpor mindenütt ott volt, amit a napfény kellemes kékes-ezüstös csillogással világított meg. Fura volt. Mindenki ott görnyedt az asztala felett és nagyon fúrt valamit, érthetetlen módon. Senki nem szólt csak dolgozott. Nem beszélgettek, nem suttogtak semmit. Lehet azért volt mert bementem, lehet nem. Azthiszem ez sosem fog kiderülni.

Hirtelen feltámadt bennem a vágy, hogy mindenhez odamennyek, megfogjam vagy megkérdezzem mire jó? Ez szinte egy gyerekes megnyilvánulás volt tőlem. Szerencsére ha valami újat látok azonnal előjön belőlem... Azt mondják ez jó. Reélem.

A belső szobából mégegy kis, utólag lerekesztett rész volt. Körülbelül 3x6 négyzetméteres rész. Be akartam menni, hogy megnézzem mi lehet odabenn. Nem sikerült.

Megfogták a kezem és azt mondták: -Nem akarsz oda bemenni!-

-Dehogynem... Vágtam rá. -Nem akarod hogy J. leharapja a fejed és nem akarsz bemenni.

fintorogtam, de végül nem mentem be. A helyzet azért nem volt olyen tragikus mivel Sz. a harmadikos tanuló csak ugratni próbált, és J. nem is olyan mint ahogy elmondta. J. tényleg nem mutatott később semmit nekem de a maga módján aranyos volt.

Aznap semmi dolgom nem volt. Igaz a lényeg a légkör és a laboratórium megismerése, feltérképezése volt!

Amit azért el kell mondanom. A laboratóriumi gyakorlat nem fenékig tejfel, és azt sem kell szemelől téveszteni, hogy az egy munkahely még ha nem is nekem vagy a többi tanulónak aki oda jár.

Az első napom volt a legfurább és a legérdekesebb is talánn az elmult időszakban. De azért voltak szép pillanatok... veszekedések, röhögések, csalódások, másnapos semmittevések is.

 

Ennyit mára... a többit hamarosan!!!

A következő részben a görönygyös első iskolai napom és azok a kimerítő szeptemberi szerdák lesznek a betűk közt.. remélem várjátok.

 

Ant-Tonie

Szerző: Ant-Tonie

1 komment

A kezdet...

2009.01.28. 19:37

Sziasztok!!!

 

Mindenekelőtt szeretnék elnézést kérni azoktól akik úgy érzik nem megfelelő a "tegező" megszólítás de az én blogom és ez ilyen lesz!!!

Erősen kell gondolkodnom hogyan is kezdjem a témát de meggyőződésem h mindig az elején.

Amikor elkezdtem foglakozni a témával még gőzöm sem volt az egészről ami lássuk be nem csak velem volt vagy van így!!!

Tulajdonképp nem is fogtechnkus akartam lenni mivel eléggé el voltam hanyagolva továbbtanulás ismerettség téren!!! Az elhatározás egyszerű volt mivel teljesen mindegy volt mi leszek... és ez a szép az egészben... a szüleim és a barátaim vezettek erre a szép területre. Édesanyám unokatestvére is ezt a szakmát műveli ami nem azt jelenti, hogy teljes belátásom volt a fogtechnikába de emlékszem kiskoromban a rószaviasz lapokkal játszottam amiért jópárszok ki is kaptam!!!:)

A fogtechnikus tanulói éveim 2007-ben kezdődtek. Az utolsó pillanatban jelentkeztem az isklában. Emlékszem bementem és azt mondtam: -Én fogtechnikus akarok lenni!-

A válasz hamar érkezett kacagás formájában. -Először felvételizned kell ami nem jelenti azt, hogy az osztálylétszám nem fog betelni mielőtt még felvételiznél!- Azaz a fogtechnikai laboratóriumról még nem is tudtam hogy létezik... cccc...

Óóó...ez nem is olyan egyszerű  mint akkor gondoltam. Gyorsan kerestem egy laboratóriumot ami szintén nem volt egyszerű de mint utólag kiderült nem volt rosz választás!!! A későbbiekben erről is beszámolok.

A következő részt hamarosan folytatom... Türelem:D

Ui: Azokat a szavakat amiket használok és fogok használni, gondolok az idegen szavakra... Egy külön Helyen fogom publikálni azért hogy a hozzá nem értők is szivesen olvassák a blogot!!!

 

Üdv:Ant-Tonie

 

Szerző: Ant-Tonie

3 komment